229018
ماجرای ریشه گرفتن نهال کیوی توسرخ در املش تا نشستن آن به ذائقه مردم
علی محمودی همان کسی است که این داستان پرفرازوفرود را در گوشهای از تاریخ سرسبز گیلان در روستایی بنام سورکوه از توابع شهرستان املش رقم زد.
<p>به گزارش صدای خاک، کیوی توی سرخ از زمانی که کشت‌وکارش در املش به عنوان اولین شهرستان در استان گیلان ریشه بگیرد تا به امروز حدود ده سال میگذرد ؛ علی محمودی همان فردی است که این داستان پرفرازوفرود را در گوشه‌ای از تاریخ سرسبز گیلان در روستایی بنام سورکوه از توابع شهرستان املش رقم زد. مهندس محمودی اهل چالوس و جوانی بسیار فعال و پرانگیزه است .<br />
وی داستان اینکه چگونه به ذهنش جرقه زد که وارد کشت و کار کیوی توسرخ شود را اینطور روایت کرد او توسط یکی از نزدیکان خود بنام مهندس هوشنگ حیدریان با این میوه که از چین آمده است ، آشنا شد و برای پرورش و بالیدنشان، زحمات فراوان کشید او در طی این سالها بیشتر اوقات از مازندران به گیلان ، روستای سورکوه به دلیل نگهداری از نهال های کیوی تو سرخ با توجه به اینکه با آفات ناشناخته و زیادی مواجه است در رفت و آمده بوده و هست. با تلاش این جوان مستعد و با تجاربی که در طی سالها دست و پنجه نرم کردن با این نهال گذرانده اکنون آقای محمودی توانسته هم در زمینه افزایش ماندگاری آن و هم موارد دیگر نگهداری این میوه ارزنده موفق و چشمگیر عمل کند و امیدوار است بزودی در زمینه صادرات هم گام بردارد وی در بخشی از این گفت وگو درباره موفقیت های پدرش در زمینه کشت و کار کیوی سبز سخن گفت و یاد آور شد : پدر وی ۶ هکتار باغ کیوی داشت و به اندازه ای موفق شد که درسال ۸۶ به عنوان کیوی کار نمونه کشوری شناخته شد ودر نمایشگاه های بین‌المللی زیادی شرکت کرد .در ادامه آقای علی محمودی ضمن قدردانی از مسئولان محلی روستای سورکوه بویژه آقای مسعود خیراتی که اکنون شورای بخش مرکزی نیز هستند گفت: به جز وی آنچه از مسئولان شهرستان انتظار داشته تحقق نیافته است بطوریکه بدلیل ندادن مجوز احداث انبار و خانه سرایه داری با وجود زمین ۷ هکتاری و سطح قابل توجه زیر کشت با مشکلات عدیده ای روبرو است .محمودی افزود : آیا سرمایه گذاری که برای تعداد زیادی از جوانان بومی منطقه اشتغال زایی ایجاد کرده و در تولید محصول کشاورزی گام برداشته ؛ نیاز به توجه و همکاری ندارد!؟ وی در پاسخ به این سوال خبرنگار که آیا قصد افزایش و توسعه کشت و کار نهال را دارید ، گفت: هم اکنون بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن محصول سالیانه تولید میکنیم اگرچه فضای لازم را برای گسترش داریم اما به دلیل نگهداری سخت و مشکلات اشاره شده در متن تصمیم به توسعه نداریم و فقط چون ذائقه مردم از این میوه خوشایند و پرطرفدار است به حفظ آن اکتفا میکنیم وی در پایان سخنانش گفت : می خواهم از طریق این رسانه از مهندس تازه آبادی که همواره با تخصص و نبوغ خود یاریگر بنده و افراد زیادی در تحقق اهداف بهینه کشاورزی بوده اند قدردانی نمایم فردی که متعهدانه در گروه سبزینه گستر حامی کشاورزان استان‌های شمالی است و همواره در تلاش است تا با برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویج دانش بروز و اقدامات ارزشمند دیگر در مسیر افزایش کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی ، یاریگر و نجات دهنده دست اندرکاران این حوزه باشد.</p>