به گزارش صدای خاک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، امروزه تامین غذا به ویژه پروتئین در کشورهای در حال توسعه به یکی از مسائل بنیادی تبدیل شده و پروتئین مورد نیاز انسان از ۲ منبع اساسی شامل منابع حیوانی و گیاهی قابل تامین است.
در ایران کمبود میزان بارش سالیانه، تخریب اراضی کشاورزی، جنگلها و مراتع، آلودگی زیاد منابع آبی،عدم استفاده صحیح و اصولی از نهادههای زارعی و مهمتر از همه سوء مدیریت، باعث مشکلات زیادی در تامین پروتئین شده است.
در این میان تولید و پرورش قارچ خوراکی باتوجه به شرایط محیطی و آب و هوایی، صرفه اقتصادی، ارزش غذایی، اشتغال زایی و استفاده از ضایعات بخش کشاورزی حائز اهمیت است.
مصطفی دهقانی پیشه، رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان چهارباغ نیز در این باره گفت: استان البرز با تولید تقریبی ۱۸ هزار تن قارچ میتواند ۲۵ درصد قارچ خوراکی کشور را تامین کند و این میزان قارچ در سطحی به حدود ۹۱ هکتار زمین کشت میشود.
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان چهارباغ افزود: استان البرز پس از تهران با داشتن ۴۲ واحد پرورش قارچ با مجوز و تعدادی زیادی کارگاههای کوچک و روستایی سهم مهمی در تولید غذا، اشتغالزایی و سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد.
دهقان پیشه گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده پروتئین قابل جذب قارچ سه و نیم درصد بوده که این میزان نیم درصد بیشتر از گوشت قرمز است.
او افزود: بیشترین میزان تولید قارچ در البرز از نوع قارچهای دکمهای بوده، این قارچ به علت عملکرد بالا در واحد سطح، بازار پسندی بالا و دورهی پرورش کوتاه مورد علاقهی سرمایه گذاران است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان چهارباغ گفت: پرورش قارچ در البرز به دلیل نزدیکی به بازار بزرگ مصرف (کرج و تهران)، آب و هوای مناسب مزایای زیادی دارد، البرز با تولید قارچ و توانایی تامین نیاز دیگر استانهای کشور، درحال صادرات قارچ به کشورهای همسایه از جمله عراق و کویت بوده و ارزش ریالی تولیدات که باعث رونق اقتصادی منطقه شده مبلغی معادل ۴۵۰میلیارد تومان است