به گزارش صدای خاک از تسنیم؛ شبهجزیره میانکاله و آشوراده که جزئی از میانکاله است، با نام پناهگاه حیاتوحش سایت رامسر و در چارچوب کنوانسیون بین المللی رامسر و نیز با عنوان ذخیره گاه زیست کره در سطوح ملی و جهانی(MAB) ثبت شده است.
همچنین بر اساس کنوانسیون حفاظت از گونه های مهاجر که در مجلس شورای اسلامی نیز تبدیل به قانون شده است، پناهگاه حیات وحش میانکاله و شبه جزیره آشوراده به عنوان بخش جدائی ناپذیر از آن زیستگاه دائمی و موقتی 250 گونه از پرندگان آب زی کنار آب زی و شکاری در این زیستگاه است و هرگونه ساخت و ساز و تغییر در پناهگاه حیات وحش میانکاله آسیبهای جبرانناپدیری را به زیستگاه حیات وحش آنجا وارد خواهد ساخت که منجر به انقراض و یا مهاجرت گونه ها خواهد شد.
اینکه رئیسجمهور در یک سفر استانی بدون بررسی ابعاد تخصصی موضوع محیط زیستی دستور بدهند این طرح مخرب طی 10 روز آینده آغاز شود، واقعا ناامیدکننده است؛ طرحی که به رغم فشارهای وارده هیچ کدام از دولتهای پیشین نخواستند با اجرای آن کارنامه خود را سیاه کنند.
متاسفانه برای توجیه اجرای این طرح هم مانند سایر موارد مشابه از جوامع محلی مایه میگذارند و مقوله اشتغالزایی را پیش میکشند؛ بدون ارائه مستندات بیآنکه پایه و اساس این اعداد را اعلام کنند میگویند این طرح برای 2714 نفر اشغالزایی ایجاد میکند.
نکته دیگر اینکه بر خلاف این ادعا که آشوراده، به کیش شمال کشور تبدیل میشود، آشوراده ظرفیتی برای رونق گردشگری ندارد؛ نه برای ویلاسازی مناسب است نه پوشش گیاهی مناسبی (از نظر جلب گردشگر) دارد و نه آب و هوای مطلوبی برای جذب گردشگر دارد. تابش آفتاب به گونهای است که حتی در بهار و پائیز هم باعث گرمازدگی میشود.
از سوی دیگر این منطقه زیستگاه گونههای در خطر انقراضی چون، فیل ماهی ، فوک خزری، قرقاول خزری، دراج و بازماندگان اسبهای روسی است.
نکته حائز اهمیت اینکه در زمانی که آقای رئیسی ریاست قوه قضاییه را بر عهده داشتند معاون قضایی قوه با استناد به نشریه شماره 257 سازمان برنامه و بودجه کشور (دستورالعمل تهیه طرح مناطق تحت حفاظت) اعلام کرد که این منطقه امکان بهرهبرداری گسترده نظیر استفاده گردشگری ندارد؛ دستور توقف اجرای این طرح را اعلام و صدور مجوز منطقه ویژه گردشگری را ممنوع اعلام کرد.
نکته دیگر در خصوص سفر رئیسجمهور به استان گلستان این است که مشخصا اطلاعات نادرست، ناقص و یکسویه در اختیار رئیس جمهور قرار گرفته در حالی که توقف طرح گردشگری آشوراده یک مطالبه محیط زیستی در سطح ملی است و شایسته است نظرات تخصصی فعالان مستقل حوزه محیط زیست هم در اتخاذ تصمیماتی از این دست لحاظ شوند.