۱۴۰۳/۹/۱۲ - ۱۴ : ۲۲

مستند «آقا رضی»؛ روایتی از سیره اجتماعی مرحوم آیت‌الله سید رضی شیرازی (ره) از علمای قدیم تهران

مستند «آقا رضی»؛ روایتی از سیره اجتماعی مرحوم آیت‌الله سید رضی شیرازی (ره) از علمای قدیم تهران

به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، «آقارضی» یک فیلم مستند بلند ۹۳ دقیقه‌ای است که به موضوع سیره اجتماعی مرحوم آیت‌الله سید رضی شیرازی (ره) از علمای قدیم تهران می‌پردازد و روایتی از ابعاد فردی، اجتماعی و سیاسی زندگی این شخصیت را به تصویر کشیده است.

احمد مسجدجامعی در این نشست گفت: با کارگردان این اثر بحث فنی داشتم، درباره این موضوع که آیا این مستند می‌تواند در اکران عمومی موفق باشد یا خیر؟! باید بگویم که این موضوع نیاز به بررسی بیشتری دارد. چون بالاخره ما از بیان این حرف‌ها در مستند خوشمان می‌آید. تهیه‌کننده و کارگردان هم که این کار را خودشان انجام داده‌اند، اما همراه کردن فضای عمومی ماجرای متفاوتی است. به همین دلیل پیشنهادم به کارگردان اثر این است که ابتدا آن را در سینمای هنر و تجربه اکران کند.

او افزود: آقای سیاح در این مستند از علما و آدم‌های معمولی بازی خوبی گرفته و این موضوع بااهمیتی است. به هر ترتیب با مستند خوبی مواجهیم اما معتقدم که هنوز مستند جای کار دارد و می‌تواند بهتر شود. مستند «آقارضی» نمونه آخوند سنتی را به نمایش می‌گذارد. در فضای آخوندهای سنتی روالی که در فیلم دیدیم، رواج داشته است. تهران در زمانی پر از مجتهد بوده و به شهر هزار حکیم معروف است. در فیلم به این اشاره می‌شود که آقارضی، یکی از آخرین مجتهدهای تهران بوده است. این افراد شان علمی بالایی داشتند. آقارضی از این جهت برایم اهمیت دارد که تا آخر، درس فلسفه خود را داشت، زیرا معتقد بود که آخوند امروزی باید به فلسفه هم مسلط باشد.

سیدطاهر سیاح در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: به طور کل ساخت فیلم درباره روحانیت با چالش‌ها و موانع بسیاری همراه است. تجربه من می‌گوید، نزدیک شدن به این افراد و پیدا کردن درونیات آنها کار بسیار سختی است، زیرا اعتماد نیست.

او ادامه داد: اکنون این فیلم ساخته شده است اما حتی برای دیدن این اثر مقاومت وجود دارد. به‌همین دلیل باید بگویم که نزدیک شدن به این قشر بسیار سخت شده است.

در ادامه این نشست، احمد مسجدجامعی به تبیین شخصیت فلسفی، دینی و اجتماعی مرحوم آیت‌الله سید رضی شیرازی (ره) پرداخت و کارگردان اثر درباره مراحل مختلف پژوهش و تولید این اثر توضیحاتی را ارائه داد.