۱۴۰۳/۸/۱۵

زباله‌هایی که برای شهرداری گران تمام می‌شود/ بازیافت، فرایندی که نیازمند فرهنگ‌سازی است

بر اساس آنچه شهرداری املش گزارش کرده است روزانه ۱۸ تا ۲۰ تن زباله در املش تولید می‌شود که جمع‌آوری آن هزینه میلیاردی برای مدیریت شهری بر جای می‌گذارد.

به گزارش صدای خاک ،امروزه راهکارهای جمع‌آوری زباله یکی از دغدغه‌های مدیریت شهری در نقاط مختلف کشور است و هر استان یا شهر راهکاری برای آن اندیشیده است.

در همین زمینه گزارشی از شهردار املش تهیه کردیم وی با تاکید بر اینکه در این راستا باید از ظرفیت‌هایی که در استان داریم از جمله شرکت‌های دانش‌بنیانی که می‌توانند کمک کنند و پیگیر نیز هستند، استفاده کرد، افزود: متأسفانه در این چند ماه اقدام اساسی در این راستا باوجود تاکیداتی که در مدیریت این موضوع وجود دارد، انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه  یکی از راهکارههای پیشنهادی ما اینست که شهروندان
با جداسازی زباله‌ها، پسماندهای خشک را جمع‌آوری و از طریق شماره تماسی و یا نرم افزار مربوط که راه اندازی و   در اختیار آنان می‌گذاریم  محل تحویل را تعیین کنند تا مأموران به آنها مراجعه کنند وپسماندها را از آنها خریداری کنند و در ازای آن پول یا امتیاز برای پرداخت عوارض دریافت کنند،
وی  افزود: از مهمترین مزایای این برنامه می‌توان به تسریع در خدمت‌رسانی به شهروندان در مورد جمع‌آوری مواد خشک قابل بازیافت اشاره کرد.

شهردار املش با تاکید براینکه جمع‌آوری زباله هزینه بالایی دارد و علاوه برآن مبلغ قابل توجهی صرف  هزینه های حمل و تجهیز وتعمیر ماشین آلات و کارگران  می‌شود  افزود:  انشاالله با راه‌اندازی نرم‌افزار مربوط، موضوع تفکیک زباله‌ها را نهادینه خواهد کرد

 در کنار آن به شهروندان نیز آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهد.
 وی یاد اور شد : فایده بازیافت اینست که  نیاز به فضای کمتر برای دفن زباله‌هاست و توجه به این موضوع می‌تواند شهر ما  را از این دغدغه مهم نجات دهد و هزینه ها این بخش صرف اجرای پروژه‌های عمرانی و توسعه ای شهر گردد .

دکتر عبدالرضا سلیمانی  خاطرنشان کرد: امیدواریم با اهتمامی که وجود دارد شاهد تحقق مدیریت صحیح  پسماند باشیم.